Ingyenes házhozszállítás, 1 munkanapos időgaranciával, 12:00-ig megtörtént rendelésekre.

Masszázzsal enyhíthetők az irodai dolgozók krónikus fájdalmai

SZPONZORÁLT TARTALOM

Az ember azt hinné, hogy csak a fizikai munka viseli meg annyira a testet, hogy krónikus fájdalmakat okozzon, de aki dolgozott már huzamosabb ideig számítógép előtt ülve, az tudja, hogy ez nem így van.

Az irodai dolgozók gyakran küzdenek hát- és nyaki fájdalommal, ami a hosszú órákon át tartó üléstől és a közben felvett helytelen testtartásból ered.

Miért is fáj az irodai dolgozók háta?

A számítógép előtt ülve hajlamosak vagyunk előre görnyedni. Az állandóan előrehajló testhelyzet pedig megterheli az izmokat és az ízületeket, így lassan, de biztosan kialakulnak a nyak-, hát-, illetve vállfájdalmak, egy idő után pedig ezek krónikussá válnak.

Persze adná magát a megoldás, hogy üljünk egyenesen, kihúzott háttal, de őszintén: ki az, aki 8 vagy több órán keresztül képes ugyanabban a pózban ülni?

Bármennyire is kényelembe helyezzük magunkat, bármennyire is felvesszük a megfelelő testtartást, egy idő után minden póz kényelmetlenné válik, zsibbadni kezdünk, fészkelődünk, mocorgunk, és szinte biztos, hogy egy olyan testhelyzetben kötünk ki hosszabb-rövidebb időre, ami nem éppen ideális az ízületeinknek és az izmainknak.

Mi lehet megoldás a folyamatos fájdalmakra?

Mivel a krónikus mozgásszervi panaszokat megelőzni a megfelelő pozícióval nem lehet, a folyamatos kezelés jelentheti a megoldást, mégpedig rendszeres masszázzsal.

A masszázs segíti a fájdalom enyhítését és az izmok ellazítását. Természetesen különböző technikák léteznek, és eltérő, hogy kinek mi válik be igazán. Előfordulhat, hogy többször is élveznünk kell a különböző masszázságyak kényelmét, mire megtaláljuk a számunkra ideális megoldást.

Néhány technika, ami segíthet az említett fájdalmak kezelésében:

  • svédmasszázs: a feszültség enyhítésére és az izmok lazítására szolgál, javítja a vérkeringést és segíti az izmok regenerálódását.
  • thai masszázs: nyújtással és nyomással dolgozik az izmokon és az energiapályákon, segít a test rugalmasságának és mobilitásának növelésében.
  • mélyszöveti masszázs: mélyen behatol az izmokba, célzott nyomást alkalmazva azokra a területekre, ahol a feszültség és a fájdalom koncentrálódik.

Mivel nem vagyunk egyformák, eltérő lehet, hogy kinek mi válik be – első körben ezért érdemes lehet többféle masszázst kipróbálni. A cél természetesen, hogy a fájdalom csökkenjen, de legalább ennyire fontos az is, hogy a masszázs jóleső érzés legyen.

Technikák, amelyek fokozzák a hatékonyságot

Vannak bizonyos technikák, amik még hatékonyabbá tehetik a masszázst:

  • Gyakori eszköz például a szalonokban a köpölyöző. A köpölyözők speciális eszközök, amelyeket a bőrre helyeznek, majd vákuumot hoznak létre, ezáltal javítva a véráramlást az adott területen. Ez a módszer segíthet a feszültség és a merevség enyhítésében, valamint a méreganyagok eltávolításában.
  • A lávakövek szintén gyakran használt kiegészítők. A masszázs során sima, melegített bazaltköveket helyeznek az izmokra, ezzel segítve azok ellazulását, a feszültség oldását és a fájdalom enyhítését. A meleg hatás serkenti a vérkeringést és segít a relaxációban, ezáltal tovább fokozva a masszázs hatékonyságát.

Ha krónikus fájdalmakkal küzd, a masszázs lehet a megoldás az Ön számára!

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Keresés

Kosár

A kosarad jelenleg üres.
Vissza