Ingyenes házhozszállítás, 1 munkanapos időgaranciával, 14:00-ig megtörtént rendelésekre.

A jojobaolaj 8 jótékony hatása

A jojobaolaj 8 jótékony hatása

A jojobaolaj méltán az egyik legnépszerűbb növényi olaj, amelyet évek óta használnak a kozmetikában.

Mi is az a jojobaolaj?

A jojobaolajat a jojobabokor (Simmondsia sinensis) magjából vonják ki. Ez az örökzöld, gazdagon elágazó cserje, akár két méter magasra is megnőhet és 200 évig is elélhet. Egy év alatt a növény körülbelül öt kilogramm gyümölcsöt terem.

A hidegen sajtolt jojobaolaj antioxidánsokat és tápanyagokat tartalmaz. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek táplálják és védik a bőrt. Az E-vitamin jelenléte nagy stabilitást biztosít az olajnak, és ideális tartósítószerré teszi.

A jojobaolaj elég gyengéd ahhoz, hogy más illóolajokkal keverve hordozóolajként is használható legyen.

A jojobaolaj jótékony hatásai

A jojobaolajat gyakran használják a kozmetikában, mert intenzív ápolást biztosít, és szinte teljesen felszívódik a bőrben. Ez azt jelenti, hogy nem hagy olajos filmréteget sem.

1. Segíthet a pattanások kezelésében

Egy 2012-ben végzett kutatás azt mutatja, hogy a jojobaolaj segíthet távol tartani a pattanásokat. A jojobaolaj nyugtató, gyulladáscsökkentő, hidratáló, természetes antimikrobiális hatású.

Ezek a tulajdonságok arra utalnak, hogy a bőrre alkalmazva képes kezelni az enyhe pattanásokat.

2. Minimalizálhatja a hegek megjelenését

Természetes sebgyógyító tulajdonságai az E-vitamin tartalmával kombinálva minimalizálhatják a hegek megjelenését.

3. Segít szabályozni a faggyútermelést

A jojobaolaj szabályozza a faggyútermelést, mivel a molekuláris szerkezete és összetétele hasonló a faggyúéhoz, amelyet a bőr természetesen termel hidratálás céljából.

A jojobaolaj használatával bőrünk megnyugszik és hidratált lesz. Ez olyan jelet küldi a hajnak és a verejtéktüszőknek, hogy a bőrnek nincs szüksége további faggyúra a hidratáláshoz.

4. Megnyugtatja a száraz bőrt

Más olajokhoz hasonlóan a jojobaolaj is kiválóan megnyugtatja a száraz, irritált bőrt. A gyulladásos bőrbetegségekben, például pikkelysömörben és ekcémában szenvedők különösen hasznosnak találhatják a jojobaolajat.

5. Megvédi a bőrt a napsugárzástól

A jojobaolaj néhány természetes fényvédő termék népszerű összetevője. Egy 2010-ben készült tanulmány azt sugallja, hogy az E-vitamin más antioxidánsokkal kombinálva segíthet megvédeni a bőrt az erős napsugárzástól.

A nap által okozott károk kiszáríthatják a bőrt és hámlást okozhatnak. A jojobaolaj helyreállítja az E-vitamin szintet, nedvességhez juttaja a bőrt, és elősegíti a gyógyulást, enyhítve a leégés tüneteit.

6. Késlelteti az öregedés jeleit

Az öregedés olyan dolog, amitől mindannyian rettegünk. De ami ijesztőbb az öregedésnél, az az öregedés látható jelei.

A jojobaolajban található E-vitamin és antioxidánsok lassíthatják az öregedés ezen jeleit, például a ráncok megjelenését a bőrön a bőr rugalmasságának javításával.

7. Küzd az ajakherpesz ellen

Számos illóolaj létezik, mint például a teafaolaj és a borsmentaolaj, amelyekről ismert, hogy csökkentik az ajakherpesz súlyosságát, sőt segítenek a megelőzésben is. De ezeket az olajokat hordozóolajjal kell hígítani, hogy ne irritálják a bőrt, és itt jön képbe a jojobaolaj.

A jojobaolaj történetesen dokozanolt tartalmaz, amely úgy teszi a dolgát, hogy gátolja a vírus eljutását az egészséges bőrsejtekhez.

8. Természetes sminkeltávolító

A jojobaolaj egyéb előnyei mellett kiváló sminklemosóként is használható. Táplálja és mélyen hidratálja a bőrt, ráadásul eltávolítja az összes sminket anélkül, hogy károsítaná a bőrt.

Jojobaolaj, mint hordozóolaj

Más olajokkal ellentétben a jojobaolajat nem kell hígítani, és közvetlenül a bőrre alkalmazható.

  • A hordozóolajok olyan illóolajokkal kombinált olajok, amelyek elősegítik az illóolaj hatékonyságának hígítását és a felszívódási sebesség megváltoztatását, lehetővé téve a biztonságosabb helyi alkalmazást.
  • Lehetővé teszik azt is, hogy egy illóolajat nagyobb területre tudjunk felhordani, hogy nagyobb mennyiségű könnyen eloszlatható alapot biztosítanak.
  • Végül, a hordozóolajok jótékony hatással vannak a párolgási sebesség lassítására, kiterjesztve az olaj pozitív hatását.

A jojobaolaj felhasználása:

  • A jojobaolaj felhasználási módja a kívánt eredménytől függ. Használhatod ajakbalzsamként a kiszáradt, kirepedezett ajkak megnyugtatására, vagy lefekvés előtt az arcodra is felviheted öregedésgátló szérumként.
  • A jojobaolajat más természetes pattanások elleni összetevőkkel is keverhetjük, hogy javítsa a pattanások kialakulását, ahogyan azt egy tanulmány résztvevői tették.
  • A jojobaolaj biztonságosan használható a szemek környékén, ellentétben a legtöbb más összetevővel, ezért népszerű sminklemosó az olajalapú sminkekhez.

Lehetséges mellékhatások

  • Mivel a jojobaolaj hipoallergén, általában biztonságosnak tartják a helyi alkalmazását.
  • Vannak azonban ritka esetek, amikor a jojobaolaj allergiás reakciót váltott ki. A tünetek közé tartozott a csalánkiütés és a viszketés.
  • Ezen mellékhatások elkerülése érdekében a jojobaolaj használata előtt végezzünk tapasztesztet.

A cikkben található információk nem orvosi tanácsok. Feltétlenül konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt az olajok használatát megkezdenénk!

Tudj meg többet a növényi olajok jótékony hatásairól
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Keresés

Kosár

A kosarad jelenleg üres.
Vissza